Care sunt cimitirele si crematoriile ce apartin A.C.C.U.

Administratia Cimitirelor si Crematoriilor Umane are in subordine doua crematorii: Cenusa si Vitan Barzesti. Municipiul Bucuresti ofera locuri de veci gratuite in functie de locurile disponibile in cimitirele Bellu, Berceni 2, Bucurestii Noi, Colentina, Damaroaia, Ghencea, Domnesti, Iancu Nou, Izvorul Nou, Metalurgiei, Pantelimon 2, Sfanta Vineri, Straulesti 2, Tudor Vladimirescu si Cimitirul Vest.

Categorii de cimitire disponibile in Romania

Cimitirele sunt impartite in 3 categorii principale:

  • Cimitirele de stat, se afla sub administratia Consiliului General al Municipiului Bucuresti;
  • Cimitirele private, sunt administrate de companii private;
  • Cimitirele parohiale, sunt administrate de Biserica.

Cum se obtine locul de veci gratuit si pe cat timp

A.C.C.U. ofera un loc de veci pe o perioada de 7 ani in prima faza, dupa care se poate extinde pe o perioada nelimitata. Acest proces poate avea loc doar dupa inmormantare, si se realizeaza prin ridicarea unui referat de la cimitirul respectiv si depunderea lui si depunerea lui la sediul A.C.C.U.

Ce presupune un loc de veci gratuit si care sunt taxele de intretinere

Dupa obtinerea unui astfel de loc la cimitir, este realizata o groapa dubla. Decedatul va fi ingropat in partea inferioara, ramanand astfel un loc disponibil in partea superioara pentru inca o persoana ce poate fi folosit doar de familia respectivului.
Din momentul in care acest loc este dat in folosinta, proprietarului i se cere plata unui impozit de 8 lei/an. De asemenea, proprietarul mai trebuie sa plateasca si materialele folosite, precum placile.

In timp, dupa ce locul de vezi a fost atribuit unei persoane/familii, aceasta are dreptul de a efectua diferite lucrari de de amenajare sau infrumusetare, acest lucru fiind posibil de o companie autorizata A.C.C.U.

Compania noastra va sta la disponizie pentru toate aceste formalitati, pentru obtinerea acestui loc de veci, demararea procesului de obtinere a actelor necesare sau chiar insotirea familiei indurerate la sediul A.C.C.U.

Speram sa va ajutam cu toate resursele necesare,
sa va fim aproape atunci cand aveti mai multa nevoie si sa va sustinem.