Pachetele Incinerare
Contact rapid
Servicii incinerare
ATENTIE!! Talonul de pensie poate sa nu acepere toate pretentiile incinerarii, iar costurile suplimentare vor fi achitate de catre client. Pachetul poate fi modificat in functie de preferinte pentru a avea parte de serviciile necesare. Sunati pentru mai multe detalii.
Prin incinerarea intelegem prefacerea corpurilor fara viata in cenusa, prin procesul de ardere. Acesta este un vechi procedeu prin care stramosii alegeau sa isi ia ramas-bun de la apropiati, un procedeu care inca poate tine loc de clasica inmormantare chiar si in zilele noastre.
Cenusa obtinuta se va depozita intr-o urna, ramanand la latitudinea clientului ce se va intampla cu aceasta. In unele cazuri, cenusa a fost pastrata drept amintire, in memoria persoanei raposate, in alte cazuri, aceasta a fost imprastiata prin natura, pentru ca sufletul decedatului sa ramana liber.
In cazul in care clientul va alege incinerarea ca mod de inmormantare, punem la dispozitie doar inchirierea sicriului, deoarece crematoriul respinge ideea arderilor in sicriu, cu exceptia anumitor cazuri, cum ar fi boli transmisibile sau accidentele.
Pentru aceste situatii in care familia raposatului alege incinerarea, au fost conceute urne speciale in care se poate pastra cenusa ulterior. De asemenea, cenusa este filtrata pentru a nu reprezenta un risc in momentul in care iese din crematoriu. Intregul procedeu va avea loc intr-un loc special amenajat si dotat cu ustensilele necesare, pentru ca toata act iunea sa se desfasoare conform legii. Acesta este un proces adoptat de diferite relicii din diverse tari, iar modalitatile de desfasurare sunt diferite de la o cultura la alta. De exemplu, in India sau Nepal, incinerarile au loc in aer liber. Acest procedeu nu substituie pe deplin inmormantarea clasica, ci mai degraba este o alta modalitate de a scapa de trupul neinsufletit. Compania noastra ofera si acest timp de servicii, pentru mai multe detalii, va rugam contactati-ne la +40 770 991 991.
Depozitarea si compozitia resturilor umane
Studiile de specialitate spun ca cenusa ramasa dupa incinerare este alcatuita din fosfati din calciu si minerale, cu ar fi potasiul sau dodiul. Din punct de vedere procentual, ea mai reprezinta doar 3,5% din corpul incinerat, iar greutatea este diferita de la un caz la altul. Acest lucru este se intampla din cauza diferentei de grasime si muschi dintre persoane. Unele tari au legi stricte in privinta conservarii resturilor, insa Romania a lasat la alegerea fiecaruia cum va fi folosita sau pastrata cenusa. De asemenea, pe pagina noastra puteti gasi si modele de urne special concepute pentru acest lucru.
Motive pentru alegerea incinerarii
Sunt o serie de motive pentru alegerea variantei incinerarii, cel mai des intalnite sunt din motive religioase, altii din motive personale sau pentru a respecta dorinta decedatului. De asemenea gandul de descompunere lenta, a procesului lung prin care trebuie sa treaca corpul uman dupa deces, nu ii bucura pe unii si doresc sa apeleze la o solutie imediata. Nu in ultimul rand anumite persoane aleg varianta incinerarii pentru a simplifica procesul de inmormantare, vazand in procesul clasic o idee complicata si doresc sa faca totul cat mai simplu posibil. O alta abordare este cea a religiei sau a traditiei, in anumite zone se crede ca inhumarea unui corp uman poate duce la infertilitatea solului. De cele mai multe ori se tine cont si de partea financiara, o incinerare fiind mai putin costisitoare decat inhumarea sau procesul clasic de inmormantare.
Servicii Incinerare | Pachete Pentru Incinerare Si Consultanta
Servicii incinerare, oferite astăzi de Osiris.ro, au avut o evoluție interesantă în istoria omenirii. Astăzi arheologii sunt de acord că acest procedeu a început încă din epoca de piatra, în jurul anului 3000 î.Hr., zonele care au oferit vestigii situându-se în Europa și în Orientul Apropiat. Spre sfârșitul epocii de piatră incinerarea și servicii incinerare s-a răspândit spre nordul Europei, fapt dovedit arheologic prin dezgroparea urnelor de ceramică din vestul Rusiei de astăzi.
Ulterior, în epoca bronzului acest procedeu a traversat Canalul Mânecii, pe teritoriul Marii Britanii de astăzi și a migrat și în Peninsula Iberică, pe teritoriul Spaniei și Portugaliei de astăzi. Din aceeași perioadă au fost descoperite cimitire conținând urne pe teritoriul Ungariei de astăzi, dar și în nordul Italiei. Ulterior, în jurul anilor 1000 î.Hr. incinerarea a devenit parte integrantă a obiceiului de înmormântare a civilizației Miceniene. A devenit procedeul dominant până în vremea istoricului Grec, Homer în 800 î.Hr.
Servicii incinerare erau preferate și încurajate din motive de sănătate, dar și de timp. Războinicii uciși în luptele frecvente erau înmormântați rapid, eliminând riscul răspândirii virușilor. Urmând această tendință grecească, primii romani au îmbrățișat probabil incinerarea cândva în jurul anului 600 î.Hr. A devenit atât de răspândit încât a trebuit să fie emis un decret oficial la mijlocul secolului al V-lea împotriva incinerării cadavrelor în oraș.
Pe vremea Imperiului Roman – 27 î.Hr. până în 395 d.Hr. – a fost practicat pe scară largă, iar rămășițele incinerate au fost în general depozitate în urne elaborate, adesea în clădiri asemănătoare columbariumului. Deși practica era răspândită printre romani, incinerarea era rară la primii creștini, care o considerau păgână. De asemenea, în cultura evreilor aceasta nu era populară, fiind preferată înmormântarea tradițională în pământ. Astfel, până în anul 400 d.Hr., când Imperiul Roman se consideră a fi creștinat, înmormântarea în pământ a înlocuit complet incinerarea.
Schimbare de paradigmă, servicii incinerare au devenit tot mai rare în Europa!
Servicii incinerare au continuat să piardă teren. Au existat excepții, în cazul epidemiilor de ciumă sau o războaielor, dar putem considera că în următorii 1500 de ani modul unanim acceptat pentru înmormântări a fost reprezentat de înhumare. Dar profesorul Italian Ludovico Brunetti și-a prezentat în cadrul Expoziției din Viena, în anul 1873, invenția: un cuptor pentru incinerare! Contextul general a fost extrem de favorabil, existând în acel moment o supra aglomerare a cimitirelor, coroborată cu o abordare în general mai rațională a societății.
Simultan, atât în Europa cât și în Statele Unite, a apărut o mișcare de sprijin pentru incinerare. In Regatul Unit mișcarea a primit sprijin chiar de la chirurgul Reginei Victoria. Împreună cu alți colegi, Sir Henry Thompson a fondat Societatea de Cremație din Anglia în 1874. În 1878 este construit primul crematoriu din Europa, în Woking, Anglia, urmat la scurt timp de cel din Gotha, Germania.
Servicii funerare incinerare nu sunt acceptate de niciuna dintre religiile importante, chiar dacă s-ar spune că ele au explodat ca popularitate în întreaga lume. Atât religia Creștina cât și cea Iudaică sunt împotriva incinerării, refuzând slujbele religioase în cazul persoanelor ce au avut ca ultimă dorință incinerarea. În cazul Islamului, dogmele sunt chiar mai categorice, incinerarea fiind considerată o practică ce aduce ofensă profetului. Practic, singura religie care îmbrățișează practica incinerării este Hinduismul.
În ultimii ani lucrurile s-au mai nuanțat în anumite părți din lume, fiind vizibilă o toleranță mai mare din partea bisericii față de această practică. Astfel, în Israel au apărut congregații Iudaice mai permisive, dispuse să accepte înhumarea urnei cu cenușa în cimitirul tradițional. Începând din 1963, biserica catolică și-a schimbat poziția cu privire la incinerare - acum permițând-o atâta timp cât trupul este prezent în timpul înmormântării. Aceasta consideră că trupul este sacru, chiar în moarte.
Cât de populare sunt servicii funerare incinerare Bucuresti?
Servicii funerare incinerare Bucuresti sunt disponibile astăzi doar la crematoriul uman Vitan-Bârzești. Chiar dacă încă de la jumătatea secolului XVIII-lea doctorul Iacob Felix promova, din rațiuni sanitare, incinerarea cadavrelor, primul crematoriu din România a apărut doar în 1928, când este consemnată prima incinerare în cadrul crematoriului Cenușa din strada Șerban Vodă. Astfel, exceptând Uniune Sovietică, România devine prima țară din Europa de Est ce are la dispoziție un crematoriu operațional.
Asta nu înseamnă nici pe departe că lucrurile au mers ușor, opoziția Bisericii Ortodoxe Române fiind extrem de puternică încă de la început. În acest sens, hotărârile sinodale din 1928, întărite în 1933, interziceau categoric asistența din partea preoților pentru persoanele care urmau să fie incinerate. Societatea Română de Incinerare, cunoscută ca Societatea Cenușa, era o asociație privată ce nu beneficia de sprijinul autorităților locale sau centrale, neavând suficientă energie pentru a se lupta cu adversarii ideologici sau politici.
Servicii funerare incinerare bucuresti au fost naționalizate după terminarea războiului și preluarea puterii de către partidul comunist. Astfel, în 1948 crematoriul Cenușa trece în proprietatea Primăriei Municipiului București. În mod paradoxal însă, noul stat ateu nu a încurajat construcția de noi crematorii pe teritoriul țării, vreme de mulți ani acesta fiind singurul funcțional. Iar în anii cei mai complicați ai regimului comunist, incinerarea se făcea anevoios, datorită imposibilității atingerii parametrilor tehnici de funcționare.
Cuptoarele consumau o cantitate imensă de gaze pentru a atinge temperatura de lucru de 1000oC, iar datorită programului de economisire impus de guvern acestea nu erau decât arareori disponibile în rețea. Poate și din acest, popularitatea incinerării scade, media anuală a incinerărilor situându-se în jurul cifrei de 1000. Începând din anul 1994 este deschis noul crematoriu Vitan-Bârzești, urmând ca în 2002 crematoriul Cenușa să-și oprească activitatea, incapabil să respecte reglementările ecologice adoptate în conformitate cu legislația europeană.